"העבודה מהבית היא פייק, משעה 16:00 רוב האנשים כבר לא זמינים"

התוכן בעמוד זה מתורגם גם ל -

מנהלים אולי חושבים שהעובדים ״נהנים״ מההפקר שבו ימי העבודה מהבית הפכו לסוג של ימי חופש לא רשמיים, אבל יופתעו לגלות שיש עובדים שאפילו התפטרו בגלל הכאוס הזה. הנה מייל שקיבלתי מקורא כזה:

נירית שלום,

אני קורא בעניין את מאמריך על עולם העבודה.

אני מעוניין לשתף אותך בחוויה שלי

עבדתי בחברה גדולה בצוות טכנולוגי. עבדנו יומיים מהמשרד, אבל הם לאו דווקא היו חופפים לכל העובדים. בימים שבהם עבדו מהבית לא היו כללים על שעות עבודה מקובלות, לא כולם היו זמינים, וכעובד חדש בצוות גיליתי שיום העבודה שלי מתחיל ב 10:00 ומסתיים ב 15:00 שכן משעה 16:00 רוב האנשים כבר לא זמינים. הרגשתי שאני לבד, אין צוות, אין תקשורת, ניהול לא מתפקד ולכן עזבתי לחברה אחרת.

בחברה החדשה אני עובד כ 4 ימים מהמשרד ואני מאוד פרודוקטיבי. ביום העבודה מהבית אני פחות יעיל. גם בחברה החדשה יש בעיית זמינות כמו בחברה הקודמת. זו נקודת מפתח. המנהלים חייבים לאפשר את העבודה מהבית אך עם כללים ברורים. גם אם זה פחות נוח לכולם, זה מחוייב על מנת שיום העבודה מהבית לא ייהפך לחצי יום חופש. כרגע, אני מתייחס אליו כיום חופש על תנאי מהבית. אם אין לי משימה ברורה ודחופה, אני יוצא לעשות תחביבים.

אז למען האמת, כרגע, אני מרגיש שהעבודה מהבית זה סוג של פייק. עד שלא תתגבש תרבות עבודה מהבית, זה לא באמת יכול להוות תחליף למשרד. לרוב האנשים שעובדים בצוות או בתקשורת עם ממשקים, זה פשוט הופך אותם לפחות יעילים. אולי זה מתאים רק למי שעובדים עצמאית בלי צורך לתקשר עם אחרים.

מה שקרה בעקבות הקורונה היה הבטחה גדולה, אבל עדיין יש חבלי לידה והאיזון המתאים והתרבות לא התגבשו.

בברכה,

א.

אבל בטור הזה אני רוצה להתייחס דווקא לעובד עצמו ולמה שהוא, ובעצם כל אחד מאיתנו, יכולים וצריכים לעשות כדי לוודא שאנחנו מסוגלים לעבוד בסביבות שונות של העולם המשתנה. כדי שלא נהיה תלויים במנהלים שלנו.

קבלו מכתב תשובה פתוח לכל מי שמתמודדים עכשיו עם עבודה היברידית ורוצים לעזור לעצמם להבין איך לעשות את זה נכון:

בוחרים איפה עובדים: זה מתחיל בבחירה – מתי עובדים מהמשרד ומתי מחוץ למשרד? לא כי חייבים, כדי לנצל את היתרונות, כשזה נכון לנו. ואם זה לא נכון לכם, אל תעבדו מחוץ למשרד. האוטונומיה והגמישות המוגברת של עבודה היברידית אמורה לאפשר לנו, ולא להכריח אותנו, לעבוד באופן שנכון לנו ולעבודה.  אם למשל, אתם מאלה שלא מצליחים להתרכז בבית, שקשה לכם לעבוד בלי המסגרת של המשרד והאנשים שסביבכם, סעו למשרד. ואם אתם חדשים בתפקיד או בארגון, אולי אפילו בתחילת הקריירה, אתם עשויים להרגיש שאתם לא מכירים את הנפשות הפועלות, את התרבות, זקוקים ליותר זמן פנים אל פנים עם המנהל, העמיתים, האנשים בארגון. כל אלה סיבות ממש טובות להחליט לעבוד במשרד ולא מרחוק.

אבל –

כמו שארגונים צריכים להבין שהעולם השתנה והם חייבים ללמוד לנהל ולהתנהל בסביבה שבה עובדים מכל מקום, כך גם אנחנו. וכמו כל הכשרה וכלים שאנחנו רוכשים בקריירה, אנחנו צריכים גם לחזק את היכולת שלנו לעבוד מרחוק. גם כי זו הזדמנות לצמיחה אישית ומקצועית והיא מאפשרת לנו לדמיין מחדש את הדרך שבה אנחנו עובדים. אבל גם בגלל שאחרים עובדים כך. ולכן גם אם אנחנו נבחר לעבוד מהמשרד, אנחנו צריכים ללמוד לעבוד עם אנשים שלא נמצאים סביבנו באותו זמן ומקום.

הנה כמה אסטרטגיות מעשיות שיעזרו לכם לא רק להתגבר על האתגרים שעולים מהמכתב אלא גם לגלות את מלוא הפוטנציאל של עולם העבודה המתפתח ללא הרף.

מגדירים הצלחה ומדדים: עבודה היברידית דורשת יותר תאום. לפני הכל, חשוב שתגדירו עם המנהל והצוות איך נראית הצלחה במונחים של תוצרים ותפוקות. מה צריך לתת, מתי, באיזו רמה – כל אלה תוצרים מדידים שמאפשרים לכם גם לדעת בדיוק על מה אתם נמדדים, איך אתם מתקדמים ואיפה זה בתמונה הגדולה של שאר הפעילות, כדי לוודא שכול מכויילים על אותה מטרה. וכן, ברור שיש הפתעות ונכנסים דברים לא מתוכננים. התאום הזה הוא לא חד פעמי והוא מגדיר עבורנו אופן התנהלות. כל עוד אין שינוי, אנחנו עצמאים. אבל אם משהו משתנה, נכנס משהו חדש או משהו לא עובד כמו שתוכנן, זה הזמן להרים דגל ולהגדיר מחדש את התכנית. יעדים מדידים יעזרו לכם גם להבין גם מה חייבים להספיק היום או השבוע, מתי יש לכם עומס ומתי אתם יכולים להתפנות לעיסוקים אחרים.

מתכננים: עכשיו תעשו תכנית שלוקחת אחריות לוודא שיש לכם את כל מה שאתם צריך כדי לעמוד ביעדים. איך נראות התלויות שלכם באנשים, במידע, בכלים, בחומרים. ממי צריך לקבל? למי נותנים? מאיפה שואבים מידע ואיפה שמים כזה לאחרים? בעולם העבודה המשתנה אנחנו פעמים רבות עובדים עם צוותים שונים על פרויקטים שונים וכדי שנהיה עצמאיים בשעות של אי זמינות חשוב שנייצר הסכמות על כל התלויות. זה בעצם הסוד של עבודה א-סינכרונית, כזו שבה כל אחד עובד בזמן ומקום אחר אבל לכולם יש את הגישה למה שהם צריכים בלי להפריע לאחרים.

מסכימים: תכניות לחוד ומציאות לחוד ולכן אנחנו צריכים להסכים לא רק על התלויות אלא גם על הממשקים והיכולת לתקשר ולסגור מעגלים. עבודה מהבית כשעושים אתה נכון אמנם לא מחקה יום עבודה רגיל אבל היא גם לא כאוס ללא הבניה או הגדרה. אי אפשר להשאיר לכל אחד להחליט לעצמו מתי הוא עובד. גם כשעובדים מרחוק צריך להגדיר מתי כולם זמינים לפגישות או שיחות. וגם מתי ברור שלא זמינים, כדי שנדע שאנחנו יכולים להתפנות לזמן עבודה אישי או פרטי ולא להיות מתוסכלים כשלא מגיבים לנו בזמן אמת. אז גם אם המנהל או הארגון לא יצרו תהליך כזה, צרו בעצמכם הסכמות שמגדירות שעות זמינות, מתי ותוך כמה זמן מגיבים, הגדירו תהליכים ברורים וקבועים לתקשורת עבודה כולל עדכונים, משובים, תאומים ורעיונות, תאמו ציפיות בקשר לתוצרים, ממשקים והתנהלות, במיוחד במקומות שבהם אתם תלויים אחד בשני.

מתקשרים: אם אתם לא מרגישים שאתם יכולים להעלות הסכמות כאלה בצוות, קחו יוזמה ותתקשרו את שלכם. היו ברורים מתי אתם זמינים ומתי לא, מתי אתם שולחים חומרים, מה אתם צריכים לקבל. עם הזמן התקשורת הזו עשויה לזלוג לאחרים ברמת הצוות ובכל מקרה היא תוודא שלכם יש את מה שאתם צריכים כדי לעבוד.

בכל מקרה תקשורת נמצאת בלב היכולת לעבוד מכל מקום בכל זמן. תקשורת כזו כוללת לא רק את השיחות שלכם סביב עבודה אלא גם את היכולת להביע את הצרכים שלכם, לבקש משוב, לשתף ידע ולבנות מערכות יחסים. תקשרו את האתגרים והצרכים שלכם למנהל ולחברי הצוות. ספרו איך אתם מעדיפים לעבוד ובקשו משוב ממי שעובד איתכם כדי לוודא שאתם מבינים לא רק מה אתם צריכים מאחרים אלא גם מה הם צריכים מכם ומה אתם יכולים אולי לעשות אחרת כדי לחזק את ההצלחה של עצמכם ושל הצוות.  

אם יש אנשים שאתם עובדים איתם בקביעות, לפחות כרגע, קבעו איתם שיחות קבועות, פיזית או טכנולוגית, גם אם זה לא פורמלי. ואם אפשר, ממש כדאי לעשות שיחות כאלה דווקא פנים אל פנים. אם יש לכם יום שבו כולם נמצאים במשרד כדאי לשים לב לפגישות שאתם קובעים שם כדי למקסם את הקשר והתקשורת. ואם אין לכם כזה, לוודא שאתם מבנים תקשורת גם מרחוק. ולא רק עם הצוות המיידי אלא גם עם מעגלים רחבים יותר של אנשים שמשפיעים או על העבודה שלכם או על הקריירה שלכם. חשבו, מי עובד במקום שמעניין אתכם לדעת עליו עוד? או מי נמצא בדיונים שמשפיעים עליכם? קבעו איתם לאכול צהריים ביום משרד.

בודקים ומעדכנים: עבודה היברידית מאפשרת לנו לעצב את יום ושבוע העבודה כך שיתאימו לסגנון העבודה האישי שלנו. אבל בשביל זה אנחנו צריכים לדעת מה הוא. במשרד כולנו עבדנו פחות או יותר אותן שעות. מרחוק אפשר לעבוד על פני שעות אחרות ביממה לפחות בחלקים שבהם כל אחד עובד עם עצמו. בשביל שזה יעבוד לנו טוב אנחנו צריכים להכיר את עצמנו ולדעת אם אנחנו מרוכזים בבוקר או בערב, מעדיפים לעבוד רצוף שעות רבות או דווקא לקום ולפצל וכד'.

החקר הזה מאפשר לנו לייצר שגרה אישית וסביבות עבודה שמתאימות עבורנו וגם להציב גבולות בין העבודה לחיים האישיים כדי לייעל את הפרודוקטיביות. אם זה מתאים לכם, צרו שגרות מובנות לימי עבודה מהבית כולל "טקסים" לתחילת וסיום יום. למשל, אם אתם רגילים להתחיל את היום עם קפה לשולחן, תעשו את זה גם בבית. תתלבשו, תתארגנו, קבעו מקום שבו אתם מתחילים את היום. סמנו לעצמכם איפה אתם עושים פגישות זום או שיחות שדורשות שקט כדי שלא תרגישו שאתם מחפשים כזה ברגע האחרון בבית הומה.

אם אתם מובנים, הגדירו משבצות זמן לעבודה ממוקדת, לפגישות ולהפסקות. או אולי אתם מעדיפים לעבוד עד שאתם מרגישים שאתם כבר לא מרוכזים ואז לקחת הפסקה. בכל מקרה חשוב לשים לב שאתם עושים הפסקות. לא רק בגלל מטלות בית ומשפחה אלא גם עבור עצמכם. אם במשרד זה סיבוב במסדרונות או שיחה לא פורמלית עם חברים בפינת ישיבה, קבעו איך זה נראה בבית. אולי גם פה תעשו סיבוב בשכונה או תשבו בבית קפה שכונתי עם חבר שעובד מהבית בסביבה. ואם אתם מרגישים בודדים, חפשו הזדמנויות להתחבר לעמיתים או קהילות לעבודה או פיתוח ולמידה באופן אישי או וירטואלי.

אז לא, עבודה מהבית לא אמורה להיות יום חופש. גם לא יום בדידות. יש לך את הכוח לעצב את חווית העבודה שלך כך שתנצל את מלוא הפוטנציאל של העבודה ההיברידית גם עבור העבודה, גם עבור הקריירה וגם עבור שאר מרחבי החיים. המשך הצלחה!

לינק לטור בדה מרקר 24.05.2023

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

large-AX1A2125-2
נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך
Web_Icon_2

למנהלים

Web_Icon_1

לעובדים

Web_Icon_3

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי