ארגוני החברה האזרחית שקמו במלחמה הן הזדמנות לשיעור על ניהול רשתי כאוטי.
הרצאה בשתיים, מותאמת למפגשי מנהלים המתמודדים עם ניהול באי וודאות, שינויים וסביבה רשתית.
החברה האזרחית הקימה מאז השבת השחורה פעילות רשתית ענפה ומרשימה שמתנהלת כארגוני עולם חדש לכל דבר. יש להם מטרות, יש להם אנשים, יש להם מנהיגות, מטה, יעדים וחזון. אבל הם עובדים אחרת.
האנשים מתנדבים. המטרות זזות. ה-"לקוחות" משתנים.
כזה הוא מיזם "חזית הבית" שהקימה כוהנת העיצוב אורלי רובינזון: האנגר שמתפקד כחנות חינמית לפריטי ריהוט, כלי בית ואומנות יד שנייה עבור המפונים ביחד עם מאות מעצבות שנרתם לעבוד עם המשפחות במטרה להרים להן בית ממש שיש. והכול בהתנדבות, בחינם ומכל הלב.
האופן שבו קמה הפעילות, פרסה רשת מתנדבים, מעצבים ותורמים בכל הארץ, הקימה מערך לוגיסטי ואנושי רב דורי והאופן שבו היא מתנהלת ומשנה את צורתה עם השתנות הצרכים היא הזדמנות להצצה נדירה:
על הארגון הרשתי: כולל מבנים בארגון הרשתי – מה "מטה" ומה "מבוזר"? במה שולטים מרכזית ומה משחררים? איך מתנהלים בתוך השינויים, מתארגנים ועובדים ומשתנים תוך כדי תנועה, עם הפתעות ובתוך אילוצים?
על ניהול בסביבה משתנה עד כאוטית: איך עושים סדר בתוך הכאוס? כולל כלים לניהול רשתי, לא היררכי, מנהיגות שצומחת מעצמה ומובילה אנשים, מטה וארגון בסביבה משתנה תוך כדי תנועה.
בהרצאה זו נירית ואורלי מעבירות לכם את הלמידות מתוך הקמה והתנהלות של מיזם חברתי שכזה אל תוך העולם שלכם כדי לעצב תרבות ארגונית ומיומנויות ניהוליות מותאמות לעולם עבודה משתנה.
דוגמא לשקפים מתוך הרצאה שהתקיימה: