למה אף אחד לא מסכים לשבת איתכם לקפה? הנה כמה השערות

התוכן בעמוד זה מתורגם גם ל -

כולנו מכירים את זה. – ברגע שאנחנו שוקלים לעשות שינוי קריירה, הסביבה שלנו מציעה לנו להתחיל בסבב פגישות קפה רנדומלי עם אנשים שעשויים לעזור. שזה, כבר בפני עצמו, אתגר גדול לרבים מאיתנו שמתקשים להבין איך פונים, מה אומרים, איך לא נחשפים… אבל מה קורה אם כבר עברתם את כל אלה, ניסיתם לבקש פגישות קפה אבל אף אחד לא מסכים להיפגש אתכם? כנראה אתם עושים משהו לא נכון.

מודה, גם אני מקבלת המון בקשות כאלה ואלה הסיבות שבגללן אני מסרבת לרבות מהן:

1. לא נתתם סיבה טובה להפגש אתכם.

הפניה שלכם מרוכזת בעצמכם, בסיבה בגללה אתם רוצים להפגש איתם. אבל הסברתם להם למה כדאי להם להפגש אתכם. אנשים נפגשים עם אנשים שמעניינים אותם. נסו להתחבר לעולם של מי שאתם מבקשים להיפגש איתו. למה שהוא ירצה להיפגש אתכם? למה שאתם תעניינו אותם? במקום "קניתי ספר שלך והייתי שמח לשבת איתך לקפה" נסו "קניתי ספר שלך ויש לי המון תובנות לגבי היכולת של הספר לעזור לאנשים בצומת קריירה. אשמח לשבת איתך לקפה לדבר על זה".

2. ביקשתם קפה לקבל ייעוץ שאותו אדם נותן בתשלום.

קפה זה לא שם קוד לפגישת ייעוץ ללא תשלום. אם אתם שכירים, אתם רגילים לקבל שכר על עצם העבודה שהגעתם ליום עבודה, גם בם במסגרתו עשיתם פגישות שלא קשורות לעבודה שלכם. עצמאים, לעומת זאת, מתפרנסים מכירת מוצר או שירות. וכן, גם הם בהחלט מפנים זמן לעשייה שאין בצידה שכר ישיר. זו גם כנראה הסיבה שאתם רוצים איתם קפה, כי שמעתם אותם או קראתם עליהם ומה שהם אמרו עורר אצלכם עניין. אבל אם העניין הזה קשור ליכולת שלכם לצרוך את השירות או המוצר שלהם, בשביל לקבל מהם ידע תפור למידה, מדוייק לכם, אתם צריכים לקנות את הזמן שלהם, את השירות שהם מציעים. פניה כמו: "שמעתי את הפודקאסט שלך על כלכלת משפחה, אשמח לפגוש אותך לקפה כדי להבין יותר טוב את הטיפים שנתת…" למישהו שמתפרנס מייעוץ לניהול נכון של כלכלת משפחה זה בהחלט ניסיון לקבל שירות ללא תשלום. זה לא לגיטימי לבקש קפה כדי לקבל את השירות הזה ללא תשלום.

3. ביקשתם קפה במקום לעשות גוגל.

כשאתם פונים למישהו שאתם לא מכירים ומבקשים ממנו לפנות לכם זמן (קפה זה זמן…) זה לא יכול להיות קיצור דרך למשהו שאתם יכולים לעשות לבד. אם פגשתם מישהו מעניין, או את התכנים של מישהו מעניין, לפני שאתם מבקשים קפה רק בשביל לשמוע עוד עצרו. עשו גוגל. אנשים רבים חולקים בנדיבות ידע ותוכן ברשת, בבלוגים, פוסטים, פודקאסטים, הרצאות מכוונות או דרך אתרים ורשימות תפוצה. או שהם מעניינים אתכם בגלל שהם עצמם מחוברים היטב לנהר המידע המתעדכן ולכן גרמו לכך שתרצו להפגש איתם. אבל פגישת קפה לא מחליפה את היכולת שלכם פשוט לצרוך את כל התוכן הזה, בעצמכם. "ספרי לי על <נושא העניין>…" זו לא סיבה לפנות לקפה. זה קיצור דרך מרגיז למשהו שאתם יכולים לעשות לבד. מה כן? שיחה שממשיכה מהמקום שבו הידע ברשת עוצר. דיון, זוית חדשה, הקשר, חיבור, כל דבר שיהווה עבור בן או בת השיח שלכם המשך של אותו נהר ידע, הפעם כזה שאתם חלק ממנו.

4. מה שאתם באמת צריכים זו טובה של חמש דקות.

פעמים רבות מה שאתם באמת רוצים יכול לקחת כמה דקות קצרות אבל במקום אתם מבקשים משאב מאד יקר – זמן פגישה. אם רק הייתם מדוייקים, הייתם מגלים שבמקום לקבל "לא" על בקשה לפגישת קפה יכולתם לבקש את מה שאתם באמת רוצים ולקבל "כן". גם אנשים מאד עסוקים ישמחו לעזור לכם במשהו שלוקח להם כמה דקות ונותן לכם ערך משמעותי. אז אם מה שאתם באמת רוצים זה משהו שהיה לוקח 5 דקות, כמו חיבור למישהו או משוב תמציתי על הצעה או רעיון, בקשו את זה ולא פגישת קפה. ומילת אזהרה, זה לא כולל בקשות שדורשות היכרות, כמו המלצה, אם אתם לא באמת מכירים. גם אם זה לוקח לצד השני 5 דקות, הוא או היא שמים את השם שלה על החיבור או ההמלצה הזו. אז תוודאו שאתם מבקשים משהו שגם אתם הייתם מוכנים לעשות למישהו אחר…

5. אתם לא פונים לאנשים הנכונים.

אחת הטעויות הגדולות של פגישות הקפה זו המחשבה שהן צריכות להיות עם מישהו שהוא כבר אושיה בתחומו. המטרה האמיתית של פגישות קפה היא ללמוד. ללמוד מה שאנחנו לא יודעים וגם על מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים. ובתהליך הזה להרחיב את הרשת האסטרטגית שלנו לאנשים שאנחנו לא מכירים. כל אלה מאד מאד חשובים לקריירה שלנו היום ובעתיד. והם ממש לא מחייבים שניפגש עם אנשים מוכרים ועסוקים, כאלה שמקבלים המון פניות לפגישות קפה ולכן מוכרחים לומר "לא" לרובן. במקום, חפשו אנשים שישמחו להגיד לכם "כן". אלה יכולים להיות אנשים שהיו במקום שלכם לא מזמן ויכולים לספר לכם על הדרך. אנשים שנמצאים במקומות שמעניינים אתכם, עובדים בתחומים שאתם רוצים להכיר, עשו שינוי שמעניין אתכם. הרשת מלאה במפגשי קפה שתורמים לשני הצדדים.

סיכום: הפגישות הטובות ביותר

אני חסידה גדולה של פגישות ללא מטרה. לאו דווקא בתהליך חיפוש עבודה אלא דווקא בזמן שהקריירה שלנו יציבה. פגישות ללא מטרה פותחות לנו מבט למה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים. אני עושה אותן כבר שנים ומדברת על זה בספר, בהרצאות, מעודדת אנשים לזהות את החסמים, להבין למה זה קשה ואיך מתגברים על הקושי ואיך בכל זאת פונים, מה אומרים, מה לא אומרים.

לכן היה לי מאד קשה לא מזמן לגלות שפגעתי במישהי שביקשה ממני פגישת קפה מיד אחרי הרצאה כזו ואני הסברתי שאני לא מסוגלת לפנות זמן להמשיך את השיחה הזו אחד על אחד. יש משהו מאד מביך ולא פשוט בצורך להגיד "לא" אבל הוא הכרחי. כי אותה העשייה שהופכת את מי שביקשתם ממנו פגישה לכזה ששווה להיפגש איתו, דורשת זמן. ואם היה נפגש עם כל מי שמבקש לא היה לו זמן לעשות בדיוק את הדברים שבגללם אתם מבקשים להיפגש איתו לקפה.

אז בפעם הבאה שאתם פונים לבקש פגישת קפה מקצועית, כדאי לכם לוודא שאתם נותנים גם לצד השני סיבה להיפגש אתכם.

לינק לטור בדה-מרקר 10.11.2021

large-AX1A2125-2
נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך
Web_Icon_2

למנהלים

Web_Icon_1

לעובדים

Web_Icon_3

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

לקבלת פרק לדוגמא מתוך הספר


צירפתי אותך לניוזלטר, ניתן להסיר את עצמך מהרשימה בכל עת

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי