העבודה לא מעניינת והשכר נמוך? מה תקבלו מהתפקיד הראשון שלכם

התוכן בעמוד זה מתורגם גם ל -

סיימתם את הלימודים ואתם מחפשים את התפקיד הראשון. מסתבר שאין קו ישיר בין מה שלמדתם למשרות הכניסה. בכלל לא פשוט למצוא משרות למי שאין לו ניסיון קודם ואלה שיש לא מרגישות לכם כמו משהו שמתאים לחלום, שעונה למה שהייתם רוצים לעשות. גם השכר לא משהו. ואתם מתוסכלים. עומדים בפני תעלומת הביצה התרנגולת. כל המשרות הראשונות דורשות ניסיון ואיך תשיגו תפקיד שווה בלי משרה ראשונה???

אל ייאוש. ההצלחה שלכם בקריירה לא תגיע מהטייטל וגם לא מהתוכן של המשרה הראשונה. בשנים הראשונות המעצבות של הקריירה, מה שחשוב באמת בתפקידים הראשונים שלכם הם דווקא מרכיבים שהם הרבה יותר בשליטה שלכם ממה שנדמה לכם.  

ממילא, התפקיד שלכם לא יראה אותו דבר בעוד חמש שנים. אולי אפילו לא יהיה כזה בעוד עשר. אנחנו חיים בתקופה שבה הידע שלנו מתיישן במהירות ואנחנו צריכים לעדכן גם את ה "מה" וגם את ה "איך" של העבודה שלנו. לכן, לא כלכך חשוב איך קוראים לתפקיד שלכם. חשוב שהיכולות והניסיון שאתם צוברים יישארו רלוונטיים. לא רק למה שצריך היום אלא גם למה שתצטרכו בעוד כמה שנים.

שבע אסטרטגיות שיעזרו לכם להשיג את המירב מהתפקיד הראשון:

1. מצטערת, לא סיימתם ללמוד – בשלב הזה של הקריירה שלכם אתם צריכים לייצר לא פחות ערך עבור עצמכם מאשר עבור הארגון. בשביל זה אתם רוצים לעבוד במקום שמשקיע בפיתוח שלכם. זה יכול להיות ארגון גדול, שיש בו מערכות הכשרה ופיתוח או פשוט מנהל חונך שמבין שזה התפקיד שלו. אז במקום להתמקד בפרטי הפרטים של המשרה עצמה, בדקו היטב איך תופסים שם הכשרה, חפיפה, פיתוח. ואז וודאו שאתם לא מוותרים לעצמכם ושוקעים ביום-יום. שימו בצד זמן, תקציב ותשומת לב ללמוד, כל הזמן. וזה כולל לוודא שאתם מקבלים מהמנהל והצוות משוב שוטף ופועלים להשתפר.

2. להיות ג'וניור, לחשוב כמו סניור – כשאתם בונים את עצמכם בתפקיד חדש, חשוב לעשות את מה שמצפים מכם אבל זה לא מספיק. בכל מקום עבודה היום יש המון הזדמנויות ויכולת להגיב לשינויים. זה יכול להיות בתוכן של העבודה שלכם, כמו למשל להכיר את המערכות ואת המידע הקיים ואז לעשות איתם מעבר למה שצריך, כדי לזהות תשובות לשאלות שלא נשאלו. וזה יכול להיות באופן שבו אתם עושים את העבודה, כמו למשל שירות מעל ומעבר או עבודת צוות נדיבה ועזרה למי שסביבכם. אותי לימדו בתחילת הדרך כאשר מישהו מבקש ממני מידע לשאול "בשביל מה" ואז לספק לא רק את המידע אלא גם את הניתוח. ולא לדאוג שלא יתנו לכם קרדיט. בסופו של יום אנשים יודעים מה אתם עושים באמת.

3. מה אני לא יודע שאני לא יודע? – למדו לחשוב מעבר – מעבר לתפקיד, לארגון, לתעשייה. פתחו את הראש לגישות חדשות, מחקרים, מובילי דעה, טכניקות. זו תפיסת עולם שמבינה שהקריירה שלכם מורכבת כל הזמן גם ממה שאתם עושים היום וגם ממה שתצטרכו לעשות מחר. וגם שלמידה היא לא רק קורס עם מרצה ובורקס. ואתם עכשיו צריכים לוודא שאתם מפתחים יכולות מגוונות. התנדבו לפעילויות מגוונות, בקשו משימות, חפשו הזדמנויות לעבוד בצוותים רוחביים, אולי אפילו גלובליים. להכיר תרבויות שונות, ארגונים אחרים. צורות ניהול אחרות. אפשר בתוך הארגון שלכם ואפשר דרך התנדבות או פעילות פנאי. כל אלה יצברו לכם ניסיון מגוון וגם יוודאו שאתם מבינים איך העולם סביבכם משתנה ואיך אתם צריכים להשתנות איתו.

4. להיות cutting edge או לא להיות – אתם לא יכולים להתחמק מהטכנולוגיה. גם אם העיסוק שלכם לא טכנולוגי, סביר להניח שכלים טכנולוגיים נכנסים אל תוך העיסוק שלכם. אתם צריכים לדעת לעבוד איתם, בעזרתם, עבורם. אז תהיו פרואקטיביים. גם אם זה לא קשור ישירות לעבודה שאתם עושים עכשיו תלמדו כל מה שאתם יכולים על האופן שבו הטכנולוגיה משנה את העיסוק שלכם כדי שתוכלו להוביל ולא להיות מובלים. לפעמים זה פשוט להכיר כלים חדשים, או לעבוד עם מידע, או לשאול את מי שאחראי על הכלים והתשתיות איך אפשר לנצל אותם יותר ממה שאתם עושים היום. דאגו להישאר רלוונטיים, גם אם זה לא מה שעושים איפה שאתם עכשיו.

5. חברים זה לא רק בלינקדאין – כי בעולם של היום הרבה יותר חשוב ממה שאתם יודעים, את מי אתם מכירים שיודע. והכי קל להגיע למישהו כשאתם מכירים מישהו שמכיר מישהו. חפשו באופן אקטיבי אנשים מעניינים מסביבכם בעבודה, בתעשייה, בחוג החברתי, וקבעו איתם שיחות. אני מכירה עובד צעיר שמקפיד על מה שהוא מכנה "צהרים יום שלישי": ארוחת צהרים שבה הוא לא יורד כמו רוב הימים עם הצוות לאכול אלא בוחר, כל שבוע מחדש, מישהו שהוא דווקא לא מכיר או שלא ראה מזמן כדי להתחבר ולהתעדכן. מצאו מנטור, בין אם לפעילות ספציפית או לשיח קריירה באופן שוטף. האנשים חשובים לקריירה שלכם. כשהסביבה משתנה הם יעזרו לכם לזהות ולהבין, יפתחו לכם דלתות, יעשו לכם חיבורים. וממילא בעולם רשתי אתם צריכים לפתח יכולות שונות של שיתופי פעולה.

6. המוצר שהוא אתם – קודם כל, היו מודעים לכך שיש דבר כזה מותג אישי. זה הרושם שאתם משאירים אחריכם מכל מה שאתם אומרים ועושים וגם כל מה שאתם לא אומרים ולא עושים. הרושם הזה מעצב את האופן בו האנשים מסביבכם חושבים על הערך שאתם מביאים. ובסופו של דבר יגדיר מתי הם יקראו לכם להצטרף לפרויקט או פעילות ומתי הם יעשו לכם חיבור משמעותי. ומתי לא. זה לא מסובך. גם כשאתם רוצים לרתום מישהו לפעילות אתם הרי לא חושבים על קורות החיים שלהם אלא על הסיבה הזו, שבגללה אתם רוצים אותם. למשל כי הם שואלים שאלות טובות או כי הם יודעים לתחקר נושא מורכב. אז למה שמישהו ירצה להביא אתכם? מה הערך שאתם מביאים? וזכרו, המותג האישי שלכם מופיע גם בדיגיטל, במיוחד בעולם גלובלי והיברידי. זה כולל את האופן בו אתם משתתפים מקצועית ברשתות פתוחות. היו מודעים למה שמוצאים כשמחפשים אתכם בגוגל.

7. במה כדאי להיכשל השבוע? – היכולת שלכם לעמוד בפני אכזבות, להתאושש מכישלונות, להתמודד עם אי וודאות – כל אלה קריטיים ליכולת שלכם להצליח בעולם ממהר. אל תתבלבלו מכל סיפורי ההצלחה שסביבכם. רוב היום יום רצוף דווקא בכל מה ששגרתי וגם במה שלא הצליח. אתם לומדים עכשיו, ואם כל מה שאתם עושים מצליח סימן שאתם לא מאתגרים את עצמכם מספיק. אז דווקא להיפך, אספו סיפורי כישלון. קודם כל, כי זה אומר שניסיתם, שלקחתם סיכון, שהתמודדתם עם אתגרים גדולים ממידתכם. וגם כי זה אומר שלמדתם משהו ולא תעשו שוב את אותה טעות. ויותר מהכל, זה יכין אתכם להתמודד עם כל מה שעוד יגיע. והיו גמישים לשינויים והזדמנויות. הגמישות הזו תראה לכם את הצעד הבא גם במקומות לא צפויים.

האסטרטגיות האלה יעזרו לכם כל הקריירה. יעזרו לכם להשאיר את היכולות שלכם רלוונטיות ולפתוח לכם דלתות והזדמנויות. זכרו. היציבות התעסוקתית שלכם לא מגיעה מהמקצוע שלמדתם או המעסיק שלכם, טוב ככל שיהיה. היא מגיעה מהיכולת שלכם להישאר רלוונטיים בשוק התעסוקה. וזה תלוי לגמרי בכם.

לינק לטור בדה-מרקר 09.02.2022

תגובה אחת

large-AX1A2125-2
נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך
Web_Icon_2

למנהלים

Web_Icon_1

לעובדים

Web_Icon_3

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי