המצב בשוק משתפר, במיוחד אם יש לכם כבר שנות ניסיון. על פי נתוני שירות התעסוקה מספטמבר על כל 100 משרות פנויות מתמודדים עכשיו 130 דורשי עבודה, לעומת 330 לפני שנה. אם נרים רגע את המבט מעבר למשק שלנו, נגלה שהנתונים מספרים על שוק עבודה שמוטה דווקא לטובת מבקשי העבודה. במילים אחרות, ארגונים זקוקים לעובדים ומתקשים לאייש משרות. לפי נתוני מנפאואר לשנת 2024, 75% מהמעסיקים בעולם מדווחים על קושי במציאת מועמדים מתאימים – יותר מפי שניים מאשר לפני עשור. הקושי הזה נכון לרוחב עיסוקים ותעשיות. ניתן לראות זאת גם בהגמשת הדרישה לתואר במודעות הדרושים: על פי מחקר של Indeed רק אחת מכל חמש משרות בארה"ב היום דורשת תואר ראשון.
אז אם אתם עדיין מתקשים למצוא עבודה למרות שיש לכם ניסיון, כדאי לוודא שאתם לא מפספסים הזדמנויות רק בגלל האופן שבו אתם ניגשים לחיפוש העבודה עצמו. הנה שלוש סיבות מרכזיות שבגללן אתם עלולים לא לראות הזדמנויות שמתאימות לכם:
1. הגדרה צרה – הפסד גדול
במה אתם עוסקים? אם התשובה שלכם היא שם המקצוע שלמדתם או התפקידים שעשיתם, אתם כנראה מגדירים את הזהות המקצועית שלכם באופן מגביל. אתם הרבה יותר מהכותרות שבקורות החיים שלכם, וזה מתחיל בהבנה שיש בחוץ תפקידים שזקוקים למה שאתם יודעים לעשות, גם אם הם נקראים אחרת מאלו שעשיתם בעבר.
על פי מדד המיומנויות של Burning Glassאנחנו נמצאים בעיצומו של "השיבוש הגדול" ("the Great Disruption"). המדד, המבוסס על ניתוח מיליוני מודעות דרושים בין השנים 2016 ל-2021, מראה את השינויים בדרישות למיומנויות ובחשיבותן. ישנן משרות, אולי אפילו כאלו שעשיתם בעבר, שדורשות היום מיומנויות אחרות מאלו שיש לכם, מה שאומר שכיום ייתכן שלא היו מגייסים אתכם לאותה המשרה. אבל גם להיפך – ישנן משרות שמעולם לא חשבתם עליהן, והן פתוחות בפניכם כעת כי הן דורשות בדיוק את המיומנויות שצברתם.
מה עושים? תרגיל קורות חיים של יכולות וניסיון – קחו את קורות החיים שלכם והסירו כל אזכור לכותרת תפקיד או מקצוע. כלל האצבע הוא: אם זה לא שלכם כשאתם כבר לא בתפקיד, זה לא מי שאתם. השאירו את היכולות והניסיון שצברתם לאורך תפקידים, תחומים ופרויקטים שונים – הם מי שאתם מקצועית. ואז תתחילו לבדוק מי מחפש את היכולות הללו, ואיך קוראים לתפקידים שמפרטים דרישות שאתם יכולים למלא.
2. להרחיב את החיפוש
כשמעסיקים מדווחים שקשה להם לגייס, הם מתכוונים לכך שקשה למצוא אנשים מתאימים. קצב התיישנות הידע יוצר פער בין מה שאתם יודעים לבין מה שהארגון צריך. לכן, היציבות המקצועית והכלכלית שלכם לא תגיע בהכרח ממקצוע או מעסיק יחיד, מוצלחים ככל שיהיו, אלא מהיכולת להישאר רלוונטיים בשוק העבודה דרך פיתוח מתמיד של הכישורים שלכם. ואת זה עושים מתוך הבנה שאתם מנהלים ארבע קריירות בו-זמנית: הקריירה הנוכחית, שימור מרכיבים מהקריירות הקודמות, פיתוח כישורים לתפקידים עתידיים, ופעילויות נוספות כמו תחביבים או התנדבות. גישה זו מבטיחה שתוכלו לראות מעבר למה שקורה בעיסוק שלכם כעת, ולהתפתח כל הזמן בהתאם לשינויים עתידיים.
הבנה זו מאפשרת לכם להפסיק להסתכל רק על משרה מלאה אחת ובמקום לחשוב על הקריירה שלכם כעל פאזל. אפשר להיות שכירים במקום אחד (הקריירה הנוכחית), לעשות פרויקט שלא קשור לתפקיד הנוכחי (שאריות של קריירת עבר?), ללמוד קורס שהחברה לא מממנת (קריירת עתיד?) ואפילו להתנדב בפעילות שחושפת אתכם לעולמות חדשים. כל אלה יכולים להתקיים במקביל ולהשתנות בהתאם למה שמתאים לכם באותו הרגע.
3. להיות מוכנים גם לעבודה עצמאית
במהלך הקריירה שלכם, סביר להניח שתגיעו לשלב שבו תרצו לעבוד בתנאים שלכם. זהו השלב שבו כדאי לבחון את האפשרות לשלב עבודה עצמאית לצד עבודה כשכירים או במקומה. עבודה עצמאית כבר אינה בחירה חריגה, אלא הופכת להכרח בעולם שבו היציבות התעסוקתית אינה מובטחת. על פי דוח מצב העצמאים של MBO Partners לשנת 2024 מספר האנשים בארה"ב שעובדים רק כעצמאים או משלבים עבודה עצמאית עם עבודה כשכירים הגיע ל-44% מכלל העובדים.
זה לא מפתיע. עבודה עצמאית מעניקה אוטונומיה, מאפשרת לעקוף "שומרי סף" מסורתיים ומקנה חופש לבחור פרויקטים שמתאימים לכם. היא גם מגוונת את מקורות ההכנסה, ובכך תורמת ליציבות כלכלית רבה יותר. אבל זה לא הכל. שילוב עבודה עצמאית בתמהיל הקריירה שלכם, אפילו באופן זמני, מכריח אתכם להיות יותר מודעים ופתוחים לשינויים בשוק ולצורך בהתפתחות וצמיחה מתמדת ובכך תורמים ליציבות הכלכלית שלכם בטווח הארוך. ככל שתקדימו לייצר רגל עצמאית, כך תהיו מוכנים יותר לשינויים שיבואו, ויוכלו להקל עליכם לנצל הזדמנויות ולשלוט בקריירה שלכם. בין אם מדובר בייעוץ, פרילנס או הקמת עסק, המפתח הוא להישאר גמישים ולהמשיך לפתח כישורים שישרתו אתכם גם בתוך וגם מחוץ לעיסוק הנוכחי שלכם.
השינויים המהירים בשוק העבודה מחייבים גם אותנו לאמץ גישה גמישה ופתוחה יותר לקריירה שלנו. אנחנו צריכים ללמוד להסתכל על הערך שלנו בשוק לא רק דרך מה שעשינו בעבר אלא גם דרך היכולות, הניסיון והפוטנציאל שאנחנו מביאים איתנו. היציאה מהגדרות מקצועיות מסורתיות, היכולת לנהל כמה קריירות במקביל והתנסות בעבודה עצמאית – הם שיבטיחו שנוכל להישאר רלוונטיים בעידן שבו ההגדרות הישנות של עבודה וקריירה הולכות ונשחקות.
תגובה אחת
תמיד מרתקת והכי מעודכנת!