הסוד שיקפיץ אתכם לשלב הבא בקריירה

עכשיו הזמן לעשות Pivot לקריירה שלכם. 

המונח הזה שאול מעולם ההייטק. זה השלב שבו סטארט-אפ מבין שצריך לעשות שינוי במוצר ו/או במודל העסקי כדי לענות על צורך של שוק אחר.

שנת 2020 שינתה את האופן שבו קריירות מתנהלות. למדנו שיציבות תעסוקתית לא מגיעה ממקצועות מבוקשים או ממעסיק, טוב ככל שיהיה. אנשים רבים בודקים בתקופת הביניים הזו איך עושים "גם וגם". בוחנים איך מפתחים מקורות פרנסה נוכחיים או עתידיים שיאפשרו עוד ערוץ תעסוקה. ואולי אתם מאלה שמבינים שייקח עוד הרבה זמן עד שתוכלו לחזור לתפקידים ולתעשייה שהשתייכתם אליה. ואתם מחפשים מעבר לעולמות חדשים במקצועות מבוקשים. ולא, אתם לא רוצים להתחיל מחדש מהמדרגה הראשונה.

היכולות משתנות כל הזמן, גם במקצועות מבוקשים

זה עוזר להבין שאתם לא באמת לבד. כי בעולם העבודה המשתנה היכולות שאנחנו צריכים משתנות כל הזמן. גם אם הכותרת של המשרה שלנו לא השתנתה. אנחנו צריכים כל הזמן ללמוד לשדרג גם את ה "מה" וגם את ה "איך" שלנו. זה לא רק הקורונה. התפקידים שלנו משתנים, הערך שהלקוחות מבקשים, השירותים שנוצרים, הטכנולוגיות שמשנות תעשיות וציפיות. וכשאלה קורים יש להם השלכות על מי שאנחנו מקצועית.

כל שנה שעוברת יש עוד דברים שאני יודעת לעשות מצויין, אבל אף אחד לא צריך יותר.

וזה כבר דורש שנשים לב לפער בין היכולות שיש לנו לבין אלה שצריך. כי יציבות תעסוקתית בעידן הזה מגיעה מהיכולת שלנו להישאר רלוונטיים בשוק התעסוקה. וזו האחריות וגם ההזדמנות שלנו.

בשביל זה, כדאי ללמוד להגדיר מחדש את מה שכבר יש לנו.

מיומנויות מגשרות למקצועות מבוקשים

הסוד במעבר מהקריירה שהיתה לכם לזו שתיקח אתכם לשלב הבא נמצא במה שקרוי מיומנויות מגשרות.

אלה יכולות וניסיון שכבר צברתם ויכולים להיות רלוונטיים לרוחב מעסיקים, תפקידים ואפילו תעשיות. הן כלי המעבר שלכם ממה שעשיתם למה שאתם רוצים לעשות. הן יאפשרו לכם להגדיר את עצמכם כבעלי ניסיון רלוונטי למקצועות מבוקשים עם שם חדש בתעשייה אחרת.

יכולות אנושיות

רוב היכולות המגשרות נמצאות דווקא בתחום של מה שמוגדר יכולות אנושיות. אלה היכולות שמגשרות בין המסכים לבין בני האדם. אלה החלקים בעבודה שלנו שמבוססים על, איך לומר, היותנו אנושיים. הן כוללות את אותן יכולות רכות, שהפכו בשנים האחרונות יכולות ליבה בשוק העבודה והן צריכות להיות בקורות החיים של כל אחד מאיתנו. והן מופיעות כבר כמה שנים כיכולות הנדרשות ביותר במודעות הדרושים ובמיונים. כשארגונים מחפשים "מועמד מוביל" הם מחפשים דווקא אותן. כי גם ארגונים מבינים שלחפש מישהו עם רקע מתאים למה שצריך עכשיו לא יבטיח שיהיו להם את האנשים למה שיצטרכו בעוד כמה שנים.

יכולות אנושיות כוללות פתרון בעיות, יצירתיות, יכולות חברתיות, תקשורת וגם יזמות ויכולת הובלה. הקושי הוא איך לספר שיש לנו אותן?

במקום לספר בקורות החיים שלכם על התפקידים שעשיתם, הראו שם איך אפשר לזהות שיש לכם יכולות כאלה והדגישו את הרלוונטיות שלהן לתפקידים החדשים.

אם עבדתם למשל בתיירות, כנראה שקשה לכם עכשיו למצוא עבודה בתחום שלכם. אולי אתם בדיוק עכשיו מחפשים את הגשר לתפקיד חדש בעולמות אחרים. יכולות כמו תקשורת, עבודת צוות, ויוזמה מאפיינות את התפקידים שעשיתם. הן גם מופיעות בהמון תפקידים בתעשיות אחרות. אבל לא רק הן. גם מיומנויות "קשות" יותר שהיו בתפקיד שלכם בענף התיירות, כמו שירות לקוחות, טיפול בבריאות ובבטחון של לקוחות מופיעים בהמון עולמות נוספים.

מנקודת המבט הזו, עובדים בתעשיית התיירות יכולים לעבור להמשך קריירה בתעשיות אחרות, בתפקידים הדורשים שירות וטיפול בלקוחות וכמובן תקשורת, עבודת צוות וכד'.

עבודה עם טכנולוגיה

ויש יכולות מגשרות מהעולמות הטכנולוגיים. ולא, זה לא תכנות. בהמון מקצועות ותעשיות אנחנו עובדים היום עם כלים, מערכות, מידע. פעמים רבות דווקא הכלים הם הגשר בין מקצועות ותעשיות.

שאלות לשאול את עצמכם: האם אתם עובדים על מערכת או כלי שמשמשים בעוד תעשיות? איך קוראים לתפקידים בתעשייה אחרת?

וגם זה עדיין לא מספיק.

להשלים את הפערים למקצועות מבוקשים

המיומנויות המגשרות יראו לכם את הדרך, יעזרו לכם לנסח למה הניסיון שלכם רלוונטי כניסיון קודם למשרות בתעשיות אחרות. אבל בשביל להשלים את התהליך הזה אתם צריכים להכיר את השפה, הכותרות וגם הפערים שלכם מאיפה שאתם למי שאתם רוצים להיות. זה הזמן לזהות איך נקראים התפקידים המתאימים בתעשיות אחרות ולהבין את הפער שיש להם לתפקידים האלה.

רשימת הדרישות במודעות דרושים תסדר לכם הרבה מהסיפור. תתעלמו מהכותרת או מהבקשה לניסיון קודם בתחום. ההגדרה הרלוונטית לניסיון קודם לא חייבת להיות בתפקיד זהה. כבר הסכמנו שיש לכם ניסיון רלוונטי מתעשייה אחרת.

נניח לרגע שעבדתם בתיירות על מערכות מידע ונתתם שירות ללקוחות ואתם מזהים למשל תפקידי שירות לקוחות כתפקידים רלוונטיים עבורכם. תסתכלו על מודעות דרושים כאלה ותנסו להבין מה מבקשים שם שחסר לכם ואז לכו ללמוד. ללמוד על התעשייה, החברה, העיסוק, השפה שמשתמשים בה וגם הכלים או המיומנויות הנדרשות שאולי אין לכם.

ללמוד היום זה לא תואר. בהמון תחומים מדובר בלמידה מקהילות של אנשים שעוסקים בתחום, זיהוי מובילי דעה, בלוגים, מאמרים וכן, גם קורסים מכוונים שיש בשפע בתקופה הזו. במהלך התקופה שבה אתם מחפשים, אפילו מתראיינים מידי פעם, נצלו את הזמן והשלימו פערים מכל מיני סוגים כדי להגביר את מידת ההתאמה שלכם לתפקידים החדשים. ובקשו עזרה. אנשים בקהילות האלה ישמחו לעזור לכם למצוא את הדרך הנכונה לדבר את מי שהייתם אל תוך התחום החדש. ויותר מזה, ישמחו לקשר ביניכם לבין הזדמנויות חדשות.

ארגונים ומנהלים מגייסים צריכים לגייס למיומנויות ולא לתפקידים

זה לא רק סיפור על ניהול קריירה אלא גם צורך של ארגונים ומנהלים מגייסים. אנחנו נצטרך בשנים הקרובות לדעת להביא את האנשים הנכונים למשימות הנכונות לפי הפוטנציאל שלהם. הפוטנציאל שנובע מהיכולות והניסיון שלהם מתפקידים קודמים שנשמעים ונראים אחרת. 

תשאלו את עצמכם: מה תרצו שהארגון שלכם ישיג בעוד חצי שנה? איך זה שונה ממה שאתם עושים היום? ואיך צריכה להשתנות העבודה שלכם כדי לגרום לזה לקרות? אילו יכולות חדשות אתם צריכים לצוות, לארגון? ואיפה יש כאלה בשוק היום מתעשיות אחרות.

יש כאן הזדמנות מופלאה להביא לארגון אנשים עם יכולות רלוונטיות ונקודת מבט חדשה. צריך רק לדעת להגדיר אחרת את מה שאנחנו מחפשים.

ארגונים ותעשיות רבות ישתנו ביציאה מהמשבר הזה. גם אנשים יצטרכו ללמוד להתאים את עצמם לסביבות החדשות. וזה אומר לדעת להיפרד מזהויות מקצועיות שכבר לא משרתות אותנו ולזהות את הגשרים – את היכולות והניסיון שצברנו – שמגשרים בין הגדרות העיסוק שלנו בעבר לאלה שאנחנו יכולים לעבור אליהם לשלב הבא בקריירה שלנו.

לינק לטור בדה-מרקר 09.12.2020 

תגובה אחת

large-AX1A2125-2
נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך
Web_Icon_2

למנהלים

Web_Icon_1

לעובדים

Web_Icon_3

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי