העבודה שלנו היא חלק מהותי מההגדרה העצמית שלנו. כשאנחנו מציגים את עצמנו, רגע אחרי השם מגיעה השאלה שמבקשת לדעת מה אנחנו עושים בחיים. לכן זה לא פלא שאנחנו רוצים להרגיש שאנחנו עושים משהו משמעותי.
בפודקאסט חדש של הייטק בפקקים מנהלים קריירה, שוחחנו על השיחה הזו, שפגשה רבים מאיתנו דווקא בתקופה האחרונה, עם העצירה שזימנה לנו הקורונה. כשהפסיק בבת אחת הרעש של העשייה היום יומית, בשקט שנוצר עלו אצל רבים השאלות: מה חשוב לנו? מה אנחנו באמת רוצים? האם אנחנו איפה שאנחנו רוצים להיות?
אורי למשל מגדיר את עצמו כ "פודקאסטר", מקצוע שממילא לא היה קיים בעבר והנה, בעולם החדש, הוא כאן. אבל בתהליך הזה אנחנו חוזרים למקורות, לבדוק למה הוא יצא לדרך דווקא לקריירה הזו? מה רצה להשיג? אורי מספר שרצה לעשות impact על העולם, רצה לתת קול למטרות משמעותיות. מה שהוא באמת רוצה לעשות זה לתת מיקרופון עם מגבר גדול למסרים שהוא מאמין בהם. הפודקאסט הוא רק אמצעי.
זה עוזר לנו לשאול בשביל מה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים. במקום להגדיר את עצמנו דרך הפלטפורמה, לחזור לנקודת המוצא, לדוגמא "אני נותן קול למסרים שצריכים להישמע". וזה מאפשר לנו לחזור לשאול שאלות איזה מסרים, איך עוטפים אותם, מה עוד אני יכול לעשות כדי לארוז את המסר של הלקוחות שלי בצורה טובה ומעניינת ולעזור לכם להפיץ אותו. ואיך אני מקים רשת של אנשים שידעו לתת מענה למוצר הזה…
זה הזמן להתבונן פנימה, להיזכר למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים. כי מהמקום הזה, שבו אנחנו עובדים דרך ה"למה" אנחנו עובדים במה שאנחנו עובדים, נגלה שגם ה"איך" יכול להשתנות, להתאים את עצמו לנסיבות, ואנחנו עדיין רלוונטיים.
אם אתם עובדים בתעשיות כמו אירועים, מסעדות ותיירות, תעשיות שקרה להן משהו בתקופה הזו, במקום לחכות ש"יחזרו" לעשייה שהייתה, כדאי לחשוב ולהבין את הצרכים האמיתיים עליהם אתם עונים בשירות שאתם מציעים. לא איך עשינו, למשל כנס, שזה בעצם להכניס אנשים לאולם, להביא הרצאה, לעשות אירוע. זה ה"איך". אבל למה הגעתם לכנסים? אולי בשביל לאפשר חיבור של קהילות או רשתות, חיבור של ארגונים ללקוחות. ואז, תשאלו את עצמכם אילו עוד דרכים יש לעשות את זה?
ולא, הפתרון לא נמצא בשדרוג הטריוויאלי, להעביר את הכנס מאולם לדיגיטל. קחו לדוגמא סיפור על מועצה אזורית שעשתה אירועים בשביל להפגיש אנשי עסקים ברחבי המועצה. בתקופה הזו, במקום לעשות את זה בזום, הם חזרו ל"למה" הם עושים את המפגשים האלה והחליפו אותם במקום לסדרה של פודקאסטים, שמספקים דרך אחרת להכיר את האנשים.
אנשים יצירתיים שלא ינסו לעשות את אותו דבר אחרת ובמקום ישאלו את עצמם איך נותנים מענים חדשים למהות של מה שניסינו לעשות, הם שיפצחו את החדשנות שמזמינה לנו התקופה הזו. תנסו את זה בשלוש שאלות:
- למה אני עושה את מה שאני עושה, מה חשוב לי. קודם כל אני, לא הלקוח שלי. תזכרו למה נכנסתם לזה.
- מה חשוב ללקוחות שלכם. זה המפגש ביניכם, בין מה שחשוב לכם למה שחשוב למי שאתם רוצים שיבחרו בכם. ואיך אתם מדברים את היכולת שלכם לעזור להם למצוא את הייחודיות של הצורך או העשייה שלהם.
- איך בכל זאת אני יכול לעשות את זה עכשיו. ולזכור, ההפרדה הזו של ה"איך" מה "בשביל מה" מאפשרת לכם עכשיו למצוא דרכים אחרות, לשדרג את העשייה שלכם מבלי לפגוע במהות, להיפך.
המשבר הזה גורם למקבלי החלטות לשאול מה הכרחי ומה לא. וכולנו נצטרך להסביר טוב יותר מה בדיוק הערך שאנחנו מביאים ולכן עכשיו זה הזמן לדייק את המסר, על איזה צורך בדיוק אנחנו עונים.
אם תזכרו למה אתם עושים את מה שאתם עושים ואיפה זה פוגש את הלקוחות שלכם, שם נמצאת החדשנות. וגם הרגשה של סיפוק.