מסע קריירה באמצע החיים: מהגרים וילידים

מסע קריירה באמצע החיים והשבוע:

יש מפגשים שמשאירים אותי בתחושה חזקה של מהגרת אל עולם העבודה החדש. מהגרת, במובן שאני רואה סביבי התנהלות, שומעת שיחה ויודעת שאני לא מבינה. אחד המפגשים האלה, עם עולם העבודה החדש, החזיר אותי השבוע לחוויות פערי תרבות מהעבר.

כל החיים שלי חייתי בעולם גלובלי, אני דוברת מספר שפות, חייתי שנים רבות במספר מדינות, בכמה יבשות. מודה, לא חוויתי את הקושי של מהגרים כי לא הרגשתי מהגרת. עד שהגעתי לעבוד באסיה. אני זוכרת את החוויה הזו, לשבת בחדר ישיבות, השיחה באנגלית, לחשוב שהוסכם משהו אחד ולגלות אחרי שעה שמה שבוצע הפוך בדיוק. ולהבין, להבין שלא הבנתי כלכך הרבה רבדים  ממה שהלך שם בחדר. אחרי הכישלון הראשון לקחתי מתורגמן. לא מתורגמן של שפה, מתורגמן של תרבות. לקחתי לידי מישהי שהתנהלה בין התרבות של אסיה לתרבות של ארה"ב כמו שאני מתנהלת בין התרבות שלנו, של אירופה, של ארה"ב. ולמדתי שיעור. שיעור על תרבויות, על מהגרים, על הצורך לקבל עזרה כי יש דברים שאני לא אצליח להבין גם אם מאד אשתדל.

לפני כמה שבועות הוזמנתי לראיון בתכנית רדיו, או לפחות זה מה שחשבתי. מסתבר שזה לא רדיו, זה פודקאסט מצולם ומוקלט בשם היי-טק בפקקים במסגרת הפעילות של Startup Stadium, אצטדיון ששם לעצמו מטרה לעסוק בכל מה שקורה בהיי-טק הישראלי.  אז פגשתי אנשים שעובדים קשה על הדבר הזה ולא מתפרנסים ממנו. וכל אחד מהם עושה עוד כמה דברים, חלקם פרנסה, חלקם אולי יהיו בעתיד, חלקם "בשביל הכיף". יכולתי בראש שלי לשמוע את אמא שלהם מדברת, משהו בסגנון "מתי תמצאו עבודה כמו שצריך?" או "תסביר לי מה בדיוק אתה עושה?" או אפילו "את כלכך מוכשרת, למה אף אחד לא מעסיק אותך?"

והבנתי שהנה, פגשתי את המהגרת שבי. זו שמתבוננת על עולם העבודה הזה, חוקרת אותו, כותבת עליו ולמרות זאת לא באמת מבינה.

אז להבין שלא מבינים זו התחלה מצוינת, כי עכשיו צריך לעשות עם זה משהו.

בהמשך לאותו מפגש פתחתי על הפלטפורמה של החברה האלה קבוצת טלגרם סגורה. חודש אנחנו כבר כאן, חבורה של אנשים שמעניין לה לשוחח (בצ'אט, אלא מה?) על עולם העבודה המשתנה, לשתף מאמרים ולדון בהם, לשאול שאלות, לראיין אנשים מזוויות שונות. לגלות עולמות חדשים.

כל שבוע אנחנו מנהלים ראיון ל live. בשבוע הבא הראיון הזה יעסוק בשאלות שלנו, המהגרים לעולם העבודה החדש. אנחנו מראיינים בקבוצת הטלגרם הסגורה את אדר חי. אדר, אני אגלה לכם, הוא שגרם לי להרגיש כמו מהגרת במפגש המדובר. אז החלטתי לראיין אותו על קריירה בעולם של שינויים, נקודת מבט של דור הילידים. אדר בן 25 אבל בדור שלו זו כבר סיבה שיהיו לך קורות חיים עם יותר משורה אחת. את העסק הראשון הקים בגיל 16, למכירת צילומים ושירותי צילום. הוא הספיק להיות מנהל שיווק בשתי חברות לפני הקמת חברת שיווק דיגיטלי, Socialvalley, שכיום מעסיקה 5 עובדים במשרה מלאה. וזה כמובן לא מפריע לו לתכנן תכניות להמשך. אדר מנחה ומוביל את הפקת התוכנית "הייטק בפקקים", העוסקת בנושאים שונים בהייטק הישראלי ומעורב בעוד יוזמות מעניינות. ועוד משהו שלא יכולתי שלא לשתף. הוא מעולם לא עבד ממשרד…

יש לי המון שאלות. ואם גם לכם יש, מוזמנים להצטרף אלינו לשיחה הזו בקבוצת הטלגרם הסגורה.

כמו בכל יום חמישי, סיכום השבוע במסע קריירה באמצע החיים אל תוך עולם העבודה החדש.

 

large-AX1A2125-2
נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך
Web_Icon_2

למנהלים

Web_Icon_1

לעובדים

Web_Icon_3

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי