מסע קריירה באמצע החיים והשבוע: קהילות

קהילות, רשתות, שבטים. כתבתי בקבוצה של מובילי קהילה משהו על כך שאלה צורות העבודה החדשות ומישהו העיר לי, אולי בצדק, שהן דווקא צורות העבודה מימים ימימה… ובדרך, איפה שהוא במאתיים השנים האחרונות שכחנו שקהילות זה האופן הטבעי בו אנחנו חוברים לעשייה ועברנו לארגונים היררכיים.

הקהילות חוזרות. והן חוזרות גם לעולם העבודה.

כשעבודה מפסיקה להיות מקום שאנחנו הולכים אליו והופכת להיות משהו שאנחנו עושים השאלות החשובות באמת הן מה הערך שאני מביאה, מי זקוק לו, עם מי לחבור כדי לייצור אותו ואיך הם ידעו שאני קיימת?

וזה, זה כבר עולם אחר לגמרי של עבודה ועשייה. עולם שמונע על ידי מעגלי האנשים שלנו. אלה שאנחנו מכירים, אלה שמכירים אותנו, אלה שלא מכירים אותנו אבל נמצאים במקומות שבהם אנחנו רוצים להיות, ולכן צריכים להכיר אותנו או לדעת עלינו.

באחת מהשיחות הבלתי צפויות שמגיעות לפתחי מצאתי את עצמי מדברת עם סטודנטית על ההשתנות של עולמות הארגון ומתוכם הצורך בהשתנות באופן בו אנחנו תופסים את ההתארגנות של ארגונים לשינויים. התרגלנו לקבל כדרך חיים ארגונית שאנחנו מתאימים את המבנה הארגוני לשינויים בעשייה. משנים מנהל, צוות, מבנה ארגוני. הבעיה היא שבעולם החדש השינויים האלה מהירים מידי ויותר מזה, אף מבנה ארגוני לא יתאים באמת למבנה המשתנה של העשייה. ועוד יותר מזה, רבים מאתנו עושים כמה דברים בכמה מבנים ועובדים היום בצוותים שלא בהכרח מנוהלים על ידי האנשים שמעלינו במבנה הארגוני.

אולי הגיע הזמן לשנות פרדיגמה, ולעבור משינויים מבניים לרשתיות ארגונית, כזו שתאפשר לאנשים לחבור ביחד לעשייה בתוך הארגון באופן בלתי תלוי במבנה הארגוני. השינוי הזה דורש אומץ בעיקר מצד מנהלים, את האומץ לשחרר שליטה, להוביל על ידי בהירות של כיוון וחזון, וידיעה שאנשים ידעו לחבור ביחד לעשייה שמייצרת את מה שצריך. וכן, אני יודעת שזה הרבה יותר קשה ממה שזה נשמע.

בחוץ, מחוץ לארגון, אנחנו רואים את הקהילות פורחות בחבירות של אנשים שלא עובדים בארגונים, או בארגונים קטנים. אנשים שחוברים יחד לעשייה בלי לארגן אותה במבנה ארגוני. עצמאים עם עצמים, עסקים קטנים עם עסקים קטנים אחרים. מבנים רשתיים.

וברשת החברתית, שם יש המון עשייה מקצועית שכזו, אפשר למצוא עוד אחד מהמקצועות המחודשים, את מנהלי הקהילה. גם אם אנחנו לא תמיד רואים אותם, ההבדל בין קהילות מנוהלות לקהילות לא מנוהלות ניכר היטב בקבוצות השונות. וכמו בארגונים, נוצרת גם כאן תרבות מתוך המפגש הזה בין הנושא שהביא אותנו יחד עם מי שמוביל אותנו בשיח הזה.

השבוע קיבלה הקהילה של אנשי עולם העבודה העתידי בית חדש. כאן נפגשים אנשים שהשינויים בעולם העבודה מעניינים אותם, בגלל המפגש עם אנשים וקריירות, גם בגלל האופן בו הנושא הזה פוגש מנהלים וארגונים, או בכלל במונחים של חינוך וחברה. זו לא עוד קבוצה, זו קבוצה מנוהלת על בסיס פלטפורמה טכנולוגית וצוות נפלא, כזה שתומך בנו ביכולת לייצר כאן בית להרצאות בפייסבוק בלייב סביב נושאים רלוונטיים, ראיונות בווידאו סביב סיפורים מעניינים וכמובן שאלות לדיון, התלבטויות, שיתופים, ופינות קבועות.

כרגע, אנחנו מגבילים השתתפות ל 500 איש כי אנחנו עוד לומדים.

עריכה נכון ל 03.2020: קבוצת Work Futures גדלה ועברה לפייסבוק ומונה היום הרבה יותר חברים. מוזמנים.

להתראות בפנים

כמו בכל יום ראשון, התבוננות שבועית במסע קריירה באמצע החיים אל תוך עולם העבודה החדש.

large-AX1A2125-2
נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך
Web_Icon_2

למנהלים

Web_Icon_1

לעובדים

Web_Icon_3

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי