בתקופת הקורונה נזרקנו כולנו לתקופה חדשה, לצורך להבין איך מתארגנים על עבודה מהבית, ניהול עובדים מרחוק ויותר מאוחר איך יוצרים מדיניות, למידות, עבודה הבירידית.
והוא מתחיל מהסוף – מהערכה שנוצרה כתשתית למדיניות היברידית ב 2021. בסוף הדף תמצאו ערכות מוקדמות יותר על עבודה מהבית וניהול עובדים מרחוק.
ייקח זמן עד שנבין איך נכון לשלב עבודה מהמשרדים עם עבודה מהבית או ממקומות אחרים.
האתגר של מעבר לעבודה מהבית, גם בשילוב עבודה מהמשרד, גדול במיוחד לאלה שלא עבדו בכלל מהבית לפני משבר הקורונה. בשביל זה יצאתי לאסוף מה למדו ארגונים כאלה.
מסתבר, שעוד לפני הקורונה, גם אם חשבתם שבארגון שלכם לא עבדו מרחוק, מהבית, מחוץ למשרד, זה כנראה לא באמת נכון. עבודה מבוזרת רבה, לא מנוהלת או מאורגנת, מתרחשת מחוץ למשרד כחלק טבעי מתהליכי עבודה. בעצם, עבודה מרחוק היא כל עבודה שבה אנשים מתנהלים האחד עם השני, חולקים מידע ורעיונות ומבצעים עבודה לא דרך שיח פנים אל פנים אלא דרך כלים טכנולוגיים שמשמשים אותם להעברת אותם רעיונות ומידע. כך שבעצם, כל אדם או צוות שעבודתו עם אחרים עוברת דרך טלפון או מחשב או מערכת, גם אם הוא יושב במשרד כאשר הוא עושה זאת, מתנסה בעצם במיומנויות עבודה מרחוק.
אנחנו כבר מזמן לא בדיון על עצם שאלת העבודה מהבית ובימים אלה רובנו עסוקים בהבנה איך הופכים את העבודה מהבית להצלחה. ואיך מתארגנים ליום של אחרי הקורונה, שבו נעבוד באופן משולב.
אספתי עבורכם למידות בראיונות עומק עם ארגונים גדולים שעשו חשיבה בנושא, ארגונים שלפני משבר הקורונה לא עבדו כלל מהבית. רשימת החברות כוללת חברות ציבוריות, פיננסיות, מפעלים וחברות הייטק.
במקביל, פתחנו זירת התייעצות באמצעות כללי שיח המונים אליה הזמנו אנשי מקצוע שעוסקים בימים אלה בנושא מדיניות עבודה מהבית בחברות. שאלנו: מה האתגרים הגדולים ביותר שארגונים מתמודדים איתם להצלחה בעבודה מהבית? בזירה הזו השתתפו מעל 500 אנשי מקצוע בשיחה סביב כ-50 תשובות שיצרו את התובנות המרכזיות.
בין הארגונים שהשתתפו: מפעל אינטל, חברת חשמל, צ'קפונט, מיטב דש, אמדוקס, סימילר ווב, רפא"ל, מקורות, התעשייה האווירית, בנק לאומי, מזרחי טפחות, קבוצת לובינסקי, צה"ל, אמדוקס, אוניברסיטת חיפה, Chakratec, דיפלומט, משרד עו"ד שיבולת, BBR, סאפיינס, גורניצקי, אינטל מטה, Morphisec, פלגי מים, נספרסו, גישות, אורפק, מודליטי, אמית, Healthy.io ועוד.
ערכנו את הלמידות לתובנות מרכזיות וגם לאתגרים המרכזיים, כולל נקודות למחשבה, התייחסות והחלטה במסגרת מדיניות עבודה מהבית בשאלות רבות כולל: מי יכול לעבוד מהבית? מה השיקולים לבחירת ההיקף? איך זה פוגש תפוקה? תהליכים? תקשורות? ואפילו תפקיד ההנהלה.
ולסיום, יצרנו על בסיס כל אלה תשתית למדיניות, מודל הפעלה, כולל המלצות לתכולה בקיט מנהלים ועובדים.
אם גם אתם מתמודדים עם ההשלכות והאתגרים של התקופה הזו, מנסים להגדיר את האופן בו תעבדו בשילוב של משרדים ומהבית בהמשך, כולל אחרי משבר הקורונה, ולייצר אסטרטגיה, מדיניות והשלכות על ניהול, תרבות, מחוברות ומוטיבציה, מוזמנים ליצור קשר.
צירפתי אותך לניוזלטר השבועי, ניתן להסיר את עצמך בכל עת.