בישראל כולם מכירים את כולם אז למה כל כך קשה לעשות נטוורקינג?

התוכן בעמוד זה מתורגם גם ל -

אתם מחפשים עבודה. הדבר הראשון שאומרים לכם הוא "לעשות רשימה" כי עכשיו הזמן לדבר עם כמה שיותר אנשים. זה נשמע לכם מלאכותי? אתם לא לבד.

בואו נדבר רגע על המורכבות הישראלית סביב נטוורקינג, רִשּׁוּת. מצד אחד, כולנו מכירים את התופעה של "חבר מביא חבר" – זו כמעט דרך המלך להתקבל לעבודה. מצד שני, המילה "פרוטקציה" עדיין מעלה אצל רבים מאיתנו זיכרונות לא נעימים ותחושה של חוסר הוגנות. בכל מה שקשור לקשרים ועבודה התרבות הישראלית היא פרדוקס מהלך: אנחנו חיים במדינה קטנה שבה "כולם מכירים את כולם", אוהבים לעזור אחד לשני ולהרים טלפון ל"מישהו שמכיר מישהו". אבל כשמדובר בבניית קשרים מקצועיים באופן מודע ומכוון, הרעיון של"small talk"  נתפס בעינינו כמלאכותי ו "אמריקאי", לא תואם את התרבות האותנטית שלנו.

ובצדק. כי אם אתם יוצרים קשר עם אנשים רק כשאתם מחפשים עבודה, זה באמת לא אותנטי. וגם לא נכון לקריירה שלכם. זה כמו לנסות לקנות ביטוח אחרי שכבר קרתה תאונה – מאוחר מדי. רשת קשרים מקצועית היא לא כלי לחיפוש עבודה. הרשת שלכם היא כלי חיוני בכל שלב בקריירה ולכן אתם צריכים לטפח אותה כל הזמן, במיוחד כשהקריירה שלכם יציבה.

אז איך זה שרובנו מתעלמים מהצורך לפתח קשרים מקצועיים רחבים בשוטף? שלושה מיתוסים נפוצים על רישות מעכבים את הקריירה שלכם:

1. לינקדאין כ"לוח מודעות" חד פעמי

שימו לב לרשת הלינקדאין, למשל, הנתפסת אצל רבים כרשת לצורכי חיפוש עבודה. אפילו הרעיון שרק כאשר אנחנו מחפשים עבודה אנחנו מעדכנים את הפרופיל שלנו קשור לתפיסה של רשת קשרים ככלי שנועד לחיפוש עבודה. אבל זו גישה לא נכונה לרשת והיא תזיק לכם בטווח הארוך. רשת קשרים אפקטיבית היא כזו שנבנית כל הזמן, באופן יזום. זה גם מה שעושה אותה אותנטית, כי כשאתם יוצרים קשרים מקצועיים בתקופה שבה הקריירה שלכם יציבה, השיחות שאתם מנהלים עם אנשים אותנטיות יותר. אתם לא פונים או נפגשים במטרה לבקש טובה או לנסות "למכור" את עצמכם, מה שיכול להתקבל כמהלך מחושב. במקום זאת, אתם נפגשים כדי לשוחח, ללמוד, לחלוק רעיונות ולהחליף תובנות. באופן הזה הרשת שלכם מבוססת על קשר מקצועי אותנטי. אז, אם אתם זקוקים לעזרה – בין אם זה כדי למצוא הזדמנויות חדשות, להתמודד עם פיטורים או לשנות כיוון בקריירה – היא מכירה אתכם ותתמוך בכם.

קית' פראזי מציב את העיקרון הזה במוקד ספרוNever Eat Alone , ומדגיש שרשת קשרים מוצלחת מבוססת קודם כל על מה שאתם נותנים ולא על מה שאתם מקבלים. באחד מהפוסטים האחרונים שלו בלינקדאין, פראזי מסביר שכאשר אנחנו מנסים ליצור קשרים לצורך מטרה מסוימת, כמו חיפוש עבודה, זה מייצר תחושת ניכור. חיבורים אמיתיים הם אלה שבהם אתם משתפים בידע ומשאבים, זמן ואנרגיה ואפילו בחברים וקשרים ולא פחות חשוב, באמפתיה. רשת כזו היא לא עסקת חליפין אלא בניית מערכות יחסים משמעותיות.

אבל זו לא הסיבה היחידה שבגללה חשוב שתייצרו קשרים. לפני שרשת הקשרים עוזרת לכם למצוא עבודה חדשה, היא עוזרת לכם להצליח בעבודה הנוכחית שלכם. מה שמוביל אותנו למיתוס השני:

2. "אין כמו קולגות שאני כבר מכיר"

נוח לנו לחשוב שהאנשים שאיתם אתם בקשר יומיומי – העמיתים, הלקוחות או השותפים העסקיים– הם רשת קשרים חזקה מספיק ליום יום הנוכחי שלנו. זו ה"רשת התפעולית" שלכם והיא אמנם הכרחית לביצוע העבודה השוטפת, אבל היא לא חושפת אתכם לרעיונות חדשים, להזדמנויות או שינויים בענף שבו אתם עוסקים. היא לא מביאה לכם את הערך שרשת קשרים רחבה ואסטרטגית יותר יכולה להציע.

במאמר "איך מנהיגים יוצרים ומשתמשים ברשת הקשרים שלהם" שפרסמה הרמיניה איברה ב-Harvard Business Review, היא מדגישה את ההבדל בין רשתות תפעוליות לרשתות אסטרטגיות. לפיה, בעוד שהרשת התפעולית שלכם עוזרת לכם לבצע משימות יומיומיות, הרשת האסטרטגית שלכם – הכוללת קשרים עם אנשים בתחומים, תעשיות ואזורים שונים – היא זו שפותחת בפניכם הזדמנויות חדשות ומספקת נקודת מבט רחבה יותר.  

אם אתם מדברים רוב הזמן רק עם האנשים שאתם עובדים איתם בשוטף, אתם מגבילים את נקודת המבט שלכם, ואיתה גם את הפוטנציאל שלכם. שום דבר חדש לא יוצא מלדבר עם אותם עשרה אנשים כל יום. כדי להתפתח ולצמוח בקריירה, אתם חייבים להרחיב את מעגלי האנשים והתכנים שאתם נחשפים אליהם, כך שיכללו גם אנשים שיאתגרו את החשיבה שלכם, יציעו תובנות חדשות ויפתחו בפניכם דלתות להזדמנויות שאולי אפילו לא ידעתם שקיימות. רשת קשרים אסטרטגית מחברת אתכם עם אנשים מתעשיות, תפקידים ומיקומים שונים, מאפשרת להיפתח לנקודות מבט מגוונות, ועוזרת לכם להישאר מעודכנים במגמות חדשות במגוון תחומים.  

מצד שני, כשאנחנו עובדים בשוטף ולא מחפשים עבודה, למי יש זמן להכיר אנשים חדשים, מחוץ לאלו שאנחנו ממילא עובדים איתם ביום-יום? השאלה הזו מובילה אותנו למיתוס השלישי:

3. "בניית קשרים זאת עבודה"

הרחבת רשת הקשרים שלכם לא דורשת אירועים רשמיים, פגישות מתוכננות היטב או אסטרטגיה מחושבת. אולי דווקא להיפך, הקשרים הטובים ביותר צומחים ממפגשים לא רשמיים – מארוחת צהריים, אירוע מקצועי משותף או אפילו תקשורת ברשתות סביב עניין משותף. קשרים שנוצרים באופן אותנטי ולא פורמלי, הם בעלי סיכוי גבוה בהרבה להתפתח למערכות יחסים מקצועיות שיחזיקו לטווח הארוך.

יש אנשים שעבורם מפגשים ושיחות עם אנשים חדשים הם טבעיים כמו נשימה. עבור אחרים עצם המחשבה של מפגש עם אנשים זרים זו משימה כמעט בלתי אפשרית. אם אתם משתייכים לאלה שיבחרו לתקשר דרך מסך המחשב על פני שיחה עם אדם זר בכנס, אתם זקוקים לאסטרטגיה שתוודא שאתם נפגשים באופן טבעי עם אנשים חדשים. בפועל, זה אומר להוסיף באופן יזום הזדמנויות כאלה ללוח הזמנים שלכם.

את אחת השיטות הטובות שפגשתי שמעתי ממהנדס צעיר שסיפר לי על הרגל שסיגל לעצמו בשם "ארוחת צהריים של יום שלישי".  במקום לאכול ארוחת צהריים עם הצוות שלו, את הארוחה בימי שלישי הוא הקדיש למפגשים עם אנשים שהוא לא פגש בשוטף – מישהו ממחלקה אחרת, מישהו שלא ראה הרבה זמן, או מישהו שעוסק בתחום שהוא רצה ללמוד עליו יותר. ההרגל הזה עזר לו לבנות רשת רחבה ומגוונת יותר.

כדי להבטיח שאתם יוצרים קשרים מעבר למעגל היומיומי שלכם אפשר גם להצטרף לארגון  מקצועי בתעשייה, לצוות שמארגן כנס מקצועי רלוונטי או אפילו להושיט יד מעבר לרשתות ולהיפגש לשיחות עם אנשים שאתם עוקבים אחריהם. כדי לוודא שאני עושה את זה, הקדשתי משך שנים שתי פגישות בשבוע ביומן למה שאני מגדירה – "פגישות ללא מטרה" שבהן אני לא מוכרת, לא קונה, לא משכנעת – פשוט נפגשת כדי להכיר אנשים ורעיונות מעניינים שלא הייתי פוגשת בתהליכי העבודה השוטפים, דרך קשרים פורמליים ומכווני מטרה.

רשת קשרים היא לא פעילות חד-פעמית וגם לא פתרון מהיר כשאתם מחפשים עבודה. היא השקעה מתמשכת במהלך הקריירה שלכם, כזו שמשתלמת הרבה לפני שמגיע הרגע שבו אתם מחפשים הזדמנויות חדשות. היא חושפת אתכם לידע ורעיונות חדשים, מספקת לכם מידע שלא ידעתם שאתם בכלל צריכים לדעת, ועוזרת לכם לפעול בשוטף עם תובנות שלא הייתם מגיעים אליהן לבד.

ואז, כשמגיע הרגע לחפש עבודה, הרשת שבניתם תעבוד עבורכם, ותחבר אתכם לאנשים ולהזדמנויות חדשות כי לא חיכיתם לרגע שבו אתם זקוקים לעזרה ואתם כבר מחוברים לאנשים שמוכנים להציע אותה. תתחילו היום, ומי שתהיו בעתיד יודה לכם על כך.

לינק לטור בדה מרקר 05.11.2024

תגובה אחת

  1. איזה פוסט מעולה!! אחת הדרכים שלי להכיר אנשים (נשים) חדשים זה הפודקאסט שלי
    אני מחפשת מרואיינות וכך גם מגדילה את הקשרים שלי וגם מכירה נשים מעניינות בכל העולם
    מומלץ בחום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך

למנהלים

לעובדים

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי