שנת 2020 הכניסה אותנו לניסוי לא מתוכנן בתנאים יוצאי דופן. המשרדים נסגרו ובשל מגפת הקורונה עברנו לעבודה מהבית ושאלת עתיד עולם העבודה, שהיתה רלוונטית עוד קודם, קיבלה משנה תוקף. כבר שנים אנחנו יודעים ממחקרים שונים שחללי המשרדים עצמם לא מנוצלים היטב, שרק כמחצית מהשולחנות האישיים בשימוש בכל רגע נתון. בעוד רבים גילו את הגמישות שמייצרת העבודה מהבית, החסכון בזמן ובמשאבים, רבים אחרים מגדירים אותה כהישרדות ומלינים בן היתר על הפגיעה שנוצרה בעבודת הצוות והאינטראקציה האנושית. מגפת הקורונה והעבודה מהבית בהיקפים אלו, מלמדת אותנו שיעור חשוב. בהינתן הכלים והאפשרויות החדשות שיש לעולם להציע קיימת הזדמנות לשינויים מרחקי לכת בתפיסה של עתיד עולם העבודה, אפשרות להיטיב עם העובדים וליצר גם התייעלות כלכלית של הארגון. השאלה הגדולה איך משמרים את ההצלחות ומצמצמים את המחירים? איך בוראים פתרון חדש שהולם את האתגרים, הצרכים והדנ"א הייחודי של הארגון שלכם?
האתגר בתכנון עולם העבודה בעולם פוסט קורונה הוא שהכלים הרגילים לא עובדים כאן.
השינוי כאן, נוכח, זה ברור ומורגש. אבל מה לגבי העתיד? האם נחזור למה שהיה? או שאולי נצליח ליצר חלופה חדשה, ההולמת יותר את הן את צרכי העובדים והן את צרכי הארגון? האם יום עבודה בשבוע מהבית הינו הפתרון שמביא את הערך המוסף מלקחי התקופה או פתרון שרירותי מקובע? ומה עושים עם חללי העבודה שהתפנו או התפנו חלקית? איך אפשר לבצע התייעלות כלכלית ? האם כדאי לבצע התאמות בחלל הקיים או לפתח גישת עבודה שונה לגמרי? מהן הפלטפורמות הפיזיות והווירטואליות שאנו זקוקים להם? איך נראה חלל עבודה בריא שמאפשר לעובד להרגיש בטוח ומוגן? איך מטפחים בארגון ערכי קיימות דווקא בימי וירוס הקורונה? אלו רק מקצת מהשאלות שאנחנו מתמודדים איתם עכשיו.
אז מה עושים?
אנחנו מזמינות אתכם להאקתון חוויתי, מהנה ודינאמי אשר במהלכו נבחן ביחד אפשרויות ופתרונות יצירתיים לשאלות ולאתגרים אלו ונוספים.
באמצעות תהליך סדור, מהיר ויצירתי נייצר לכם את ההזדמנות לבחון מחדש את שאלת עולם העבודה העתידי בארגון שלכם, כולל ההשפעות על החלל, הכלים, והנוכחות בזמן. זהו תהליך קצר מועד, עוצמתי ואינטנסיבי, העושה שימוש בחוכמת המשתתפים לייצר ולפתח יחד רעיונות פורצי דרך מותאמים למציאות שלכם ולזמנים המשתנים.
מטרת התהליך היא לעזור לארגון שלכם להציף ולדייק את השאלות המטרידות את העובדים וההנהלות סביב ניהול סביבת העבודה. באמצעות כלים חדשניים תוכלו לאפיין ולדמיין את סביבת העבודה הנכונה לארגון ולעובדיו.
מה הארגון מקבל?
- תמונה חדשה פנים ארגונית: מפת רווחים וכאבים רוחבית של תהליך העבודה מרחוק כפי שנחוו בשנה האחרונה וזיהוי האתגרים והמטרות הרלוונטיים לארגון עם הפנים קדימה.
- שבירת קונספציות לגבי מצאי הפתרונות האפשריים, אסופת אפשרויות להתאמת עולם העבודה לאתגרי ומגמות השעה בהתייחס להיבטים קונקרטיים של ניהול טכנולוגיה, מרחב וזמן.
- שיח יצירתי חוצה סקטורים ומעורבות של העובדים.
איך זה עובד?
הגדרת האתגרים
בשלב הראשון נעזור לכם להגדיר ולחדד את האתגרים של הארגון סביב סוגיית עולם העבודה. במפגש משותף נלמד את סביבת העבודה הקיימת בארגון היום ובעבר וגם את התוכניות שלכם להמשך. ביחד עם צוות מהארגון (כולל הנהלה, משאבי אנוש, צוותי תכנון ובינוי, תקשורת ואחרים) נזהה את האתגרים המרכזיים עליהם הייתם רוצים לקיים חשיבה יצירתית, לגבי הזדמנות או צורך שמתעורר או עתיד להתעורר סביב שאלות מיקום ואופן העבודה בעתיד הקרוב והרחוק. ביחד נגדיר פורום הטרוגני ואלכסוני להאקתון– הנהלות, סמנכ״לים ועובדים מדיסציפלינות ותפקידים שונים (כ 30 – 25 משתתפים) ונבחר את הפורמט למפגש פיזי/דיגיטלי/היברידי.
האקתון
האקתון הינו תהליך חוויתי בו נשתמש במתודולוגיות של תכנון וחיזוי עתיד בכדי לצאת מאזור הנוחות, לדמיין ולפרוץ את הגבולות של מה שאנחנו מכירים ויודעים ולהביא חשיבה יצירתית לשאלות שיכולות להשפיע על סביבת העבודה של כל אחד מהעובדים והארגון כולו. המשתתפים יקבלו הדרכה והנחיה צמודה של נשות מקצוע מובילות מתחום התכנון, העיצוב, הקיימות והיזמות העסקית. המתודולוגיה שלנו המושתת על עקרונות של Design Thinking מאפשרת לנהל דיאלוג פורה בין אנשים עם צרכים ורצונות שונים ולהגיע לתוצרים חדשניים ויזואליים.
התהליך יתחלק לחמישה שלבים:
- הצגת התהליך והאתגר הנוכחי בהתייחס למגמות עדכניות בארץ ובעולם.
- בניית MOOD BOARD אישי לאפיון הכאבים והרווחים כתוצאה מהשינוי הנוכחי בדפוסי העבודה.
- חלוקה לקבוצות הטרוגניות: אפיון פרסונות (פרופיל של עובדים בארגון) ובחירה באתגר קבוצתי משותף מתוך מפת הכאבים והרווחים האישית.
- פיתוח פתרונות יצירתיים לאתגר הקבוצתי במישורים של טכנולוגיה/זמן/מרחב. המחשה ופיתוח של הפתרונות באמצעות סקיצות/ מודלים רעיוניים/ לוחות השראה/ תסריט של לוח זמנים אלטרנטיבי ועוד. בחינת תועלות הפתרונות ביחס לשיקולים חברתיים/ כלכליים/ רווחת העובד/ יעילות העבודה/ זהות ארגונית/ ועוד.
- התכנסות כללית: כל קבוצה תציג פיצ' המסכם את התהליך, התוצרים והשפעתם הצפויה על העובדים והארגון. צוות שיפוט המורכב מההנהלה הבכירה של הארגון יבחר את ההצעה הזוכה.
בהתאם לתנאים ולצרכים ניתן לקיים את התהליך כיום מלא במפגש פנים אל פנים או בתהליך דיגיטלי מרוכז או פרוס על מספר ימים.